Colnago eGRV

Italië staat bekend om zijn onverharde wegen. De Strade Bianche belicht enkele van de beste onverharde wegen van Toscane, maar je prachtig kan rijden. Colnago’s keuze voor deze wegen is de nieuwe Colnago eGRV-grindfiets, een elektrische grindfiets met trapondersteuning waarvan de geometrie overeenkomt met zijn niet-geassisteerde tegenhanger.

Colnago is al zo lang in het spel dat ze hun ideale rijeigenschappen hebben gekozen. Als zodanig hebben ze vastgehouden aan hun grindfietsformule met de eGRV. Opmerkelijk was dat Colnago de niet-elektrische Colnago GRV-grindfiets precies kon evenaren, ondanks dat er een grotere onderbuis moest worden gemaakt om de batterij in te passen. Het past op een 700 x 40c-band en heeft een bagagedragerbevestiging om op te starten.

In alle opzichten heeft de standaard Colnago GRV-grindfiets geometrie en handling aan de sportieve kant van het spectrum. De bediening is snel genoeg, maar er is voldoende stabiliteit te vinden in hoe de fiets rijdt. Het is gewoon geen slappe fulltime toerfiets, dat is zeker. Het voelt precies goed voor iedereen die uit een racefiets-achtergrond komt, omdat het algehele opgewekte gevoel zowat iedereen zal opwinden.

En het elektrische gedeelte ervan? Het is de Ebikemotion X35, een aandrijfeenheid die veel fans heeft gevonden op fietsen zoals de Orbea Gain, Pinarello Dyodo Gravel en Colnago’s eigen E64. Er is een reden: het is lichtgewicht, onopvallend en leidt weinig af van je rit. Een koppel van 40 N/m is voldoende voor de overgrote meerderheid van de ritten, en het bereik van de batterij is voldoende voor ritten van 2-3 uur. Langere ritten of degenen die meer van de hulp van de fiets gebruiken, willen misschien de Ebikemotion-batterijbereikvergroter, die een extra batterijcapaciteit van 204 Wh biedt.

Vanaf €4.999

Bel Dave
Navigeer naar Dave Bikes